Ostarna

Ost från Gäsene smakar mer och det märker du redan vid första tuggan. Den goda och gräddiga smak du känner kommer från svensk mjölk som vi producerar på våra egna gårdar i Ljung. För oss är det viktigt att mjölken behandlas som den råvara det är och därför ligger våra gårdar inom 25 minuter från mejeriet. 

Port Salut 31 %

Lagrad från 3 mån

En verklig klassiker, som lätt känns igen på dess berömda gulmogna färg. Med en mild och riktigt behaglig krämighet, karaktäristisk syrlighet och sälta bjuder Port Saluten på en frisk, nästan fruktig, eftersmak.

Köp från 55,00 kr.

Hushållsost 26 %

Lagrad från 2 mån

En given ost på frukostbordet. Med en mild, en aning nötig karaktär och syrlighet är hushållsosten förvånansvärt smakrik. Tillsammans med en följsam gräddig smak, tydlig sälta och kort eftersmak är detta utan tvekan barnfamiljers stora favorit.

Köp från 50,00 kr.

Gäsene Original 26 %

Lagrad från 6 mån

Västsvensk lagrad ost 26 % fetthalt, lagrad från 6 månader för en tydligare karaktär. En gräddig och smakrik ost, med nötig karaktär, tydlig sälta och frisk syra.

Köp från 105,00 kr.

Västgötaost 31 %

Lagrad från 6 mån

Västsvensk smakrik ost gjord på mjölk från egna gårdar. Fetthalt 31 %, lagrad i 6 månader med mild smak och karaktär. Mogen smak med tydliga syror och sälta.

Köp från 110,00 kr.

Gäsene Special 34 %

Lagrad från 6 mån

En välutvecklad delikatessost gjord på svensk mjölk. Fyllig med en mustig smak och inslag av pepprig och nötig karaktär. Osten har en tydlig smörig syrlighet och sälta medan eftersmaken är lång och uttalad. Det är ingen slump att detta är finsmakarnas favorit från Gäsene Mejeri.

Köp från 60,00 kr.

Västgöta Special 34 %

Lagrad från 11 månader

Torkad direkt efter tillverkning ger osten en fastare konsistens med tydlig sälta och frisk syra.
Lätt att hyvla, där varje skiva är full av smak. Vaxad i en ostgul färg.

Köp från 120,00 kr.

Bondmoran 31 %

Lagrad från 11 mån

Det är mycket möjligt att detta är vår mest berömda ost. Mogen med tydliga syror och sälta som toppas av en rik krämig eftersmak. Ett måste på frukostbordet och en smakrik favorit med välutvecklad karaktär.

Köp från 60,00 kr.

Extralagrad Bondmoran 31 %

Lagrad från 15 mån

Smakrik ost med väl utvecklad karaktär. Fetthalt 31 % och lagrad i 15 månader. Mogen smak med tydliga syror och sälta. Rik eftersmak.

Köp från 120,00 kr.

Minimunk 31 %

Lagrad från 22 mån

Den här osten ska avnjutas precis som den är. Med en lagringstid på 22 månader är Gäsenes Minimunk 31 % en fullt utvecklad delikatessost med kraftfull smak. Konsistensen är mjuk och har en angenäm strävhet, knastrighet och lång rik eftersmak. Helt enkelt en stor ost i litet format. Skär den gärna med kniv eller gröp ur den med en sked.

Tillfälligt slut

Vitlöksost 26 %

Lagrad från 2 månader

Gäsene Vitlöksost är en riktig karaktär. Den är mjuk och gräddig precis som våra andra ostar, men med en vitlökstvist. Osten har en välutvecklad arom och syra samtidigt som eftersmaken har en antydan till nötighet. Helt enkelt en ost som står ut från de övriga. I nuläget kommer du bara över denna delikatess i vår egen ostbutik i Ljung och på marknader eller mässor.

Köp från 65,00 kr.

Magra ostar

Bondmoran 10 %

Lagrad från 11 mån

Vår magra variant av Gäsene Bondmora har en låg fetthalt och är långt ifrån vad en ost på 10 % brukar vara. Den har en underbar krämig konstisens, mycket smak som flörtar hejvilt med smaklökarna. Faktum är att den har samma lagringstid som originalet samtidigt som det är vår magraste ost.

Köp från 115,00 kr.

Gäsene Special 17 %

Lagrad från 11 mån

Kanske vår häftigaste magra ost. Något pepprig med en nötig karaktär och lång tydlig eftersmak. Den här osten kan avnjutas även med gott samvete för den som bryr sig om sånt.

Köp från 60,00 kr.

Hushållsost 17 %

Lagrad från 2 mån

En mager familjefavorit på 17 % och trots den låga fetthalten är vi riktigt stolta över resultatet; En mild ost med svag smörsmak och något nötig karaktär med en kort eftersmak av sälta.

Köp från 95,00 kr.

Port Salut 17 %

Lagrad från 2 mån

Trots vår magra Port Saluts låga fetthalten har vi lyckats göra osten både mild och krämig med en viss syrlighet och sälta bevarad där eftersmaken är både kort och uppskattad.

Köp från 105,00 kr.

Västgötaost 10 %

Lagrad från 6 månader

En nytt tillskott i den magra familjen.

Köp från 110,00 kr.

Säsongsostar

Julgrädd 34 %

Lagrad från 8 månader

Ett lite lättare alternativ på gräddost. Osten är krämig och har fyllig och mustig smak.

Köp från 115,00 kr.

Julspecial 34 %

Lagrad från 11 månader

Torkad för fastare konsistens och lagrad i minst 11 månader för rätt karaktär. Med sin krämiga, nästan gräddiga och lena ton med både en syrlighet och sälta, är detta en ost som bör ha en given plats på julbordet. Där den med sin följsamma smak passar perfekt för en kall decemberkväll.

Köp från 120,00 kr.

Julost 31 %

Lagrad från 12 månader

En rödvaxad krämig och smakrik ost, som passar både till skinka och knäckebrödet.

Köp från 120,00 kr.

Jullåda

Gör någon glad i jul! Varför inte överraska familj och vänner med en välsmakande drömklapp? I jullådan hittar du krämiga favoriter, chokladtryffel och ljuvlig marmelad. Särskilt utvalda godsaker som skapar mer än bara festkänsla och nöjda leenden!

NYHET! Om du vill skickar vi jullådan direkt hem till den du önskar! Självklart kan du också skicka med en personlig hälsning!

Julost 31% (1kg, lagrad fr 15 mån)
(Julosten är slutsåld så den ersätts med Julgrädd)
Julspecial 34% (1kg, vaxad, lagrad fr 11 mån)
Västgötaost 31% (1kg, lagrad fr 6 mån)
Marmelad (Lindhags 130g)
Chokladtryffel (La Praline 200g)
Osthyvel

Köp från 449,00 kr.

Varukorg