Ostväljaren

Du vet att du vill köpa en ost som tillverkats på 100 % svensk mjölk och att den ska vara riktigt god, men hur ska man kunna välja? Gör vårt ostväljartest och hitta din nya favorit.

Hitta din nya favoritost!

Ost Osthyvel

Gillar du närproducerad ost?

Ystare

Vill du att den ska smaka mycket?

Ostskylt

Skärp dig!

Spann

Föredrar du krämig eller kraftfull ost?

Mätare

Vill du ha en ost med låg fetthalt?

Ko

Vi tror att du kommer gilla

Bondmoran 31 %

Troligtvis vår mest berömda ost. 11 månaders lagringstid gör den till en smakrik, mogen ost med rik och krämig eftersmak. Har du inte testat Bondmoran så har du missat en stor del av det som är Gäsene. Löp och köp.

Läs mer om Bondmoran 31 %
Bondmoran 31 %

Vi tror att du kommer gilla

Gäsene Special 17 %

Vår Gäsene Special är smakrik trots sin låga fetthalt. Detta är den av våra magra ostar som har längst eftersmak. Karaktären är något pepprig och nötig.

Läs mer om Gäsene Special 17 %
Gäsene special 17 %

Vi tror att du kommer gilla

Minimunk 31 %

Minimunken är en fullt utvecklad delikatessost. Med sina 22 lagringsmånader är det ingen slump att den är finsmakarens favorit. Smaken är stor, sträv och varar länge. Enklast skär du Minimunken med kniv eftersom konsistensen är mjuk men spröd. Ät den som den är, på ostbrickan eller som smaksättare i mat.

PS. Även Minimunken är en ovanligt krääämig ost.

Läs mer om Minimunk 31 %
Minimunk 31 %

Vi tror att du kommer gilla

Port Salut 17 %

Port Saluten uppskattas för sin lätt syrliga och salta smak och den låga fetthalten till trots är vår magra Port Salut både krämig och mild. Den passar utmärkt på alla typer av smörgåsar och i matlagning och blir lätt en favorit hos både stora och små.

Läs mer om Port Salut 17 %
Port Salut 17 %

Vi tror att du kommer gilla

Västgötaost 31 %

Det här är en av våra nyaste familjemedlemmar. Med sina 31 % och 6 lagringsmånader är det en härligt krämig ost som bjuder på mild och salt smak.

Läs mer om Västgötaost 31 %
Västgötaost 31 %