Västsvensk smakrik julost gjord på mjölk från egna gårdar. Lagrad från 9 månader, fetthalt 26%. Gräddig och smakrik, nötig karaktär med tydlig sälta och frisk syra. Vaxad grön.
| Ingredienser: Pastöriserad svensk MJÖLK, syrningskultur, löpe, kalciumklorid, salt, konserveringsmedel E251. |
|
| Näringsvärde per 100 g: | |
| Energivärde | 1400 |
| Fett | 26 g |
| Varav mättat fett | 17 g |
| Kolhydrat | 0 g |
| Varav sockerarter | 0 g |
| Protein | 24 g |
| Salt | 1.6 g |
| Kalcium* | 770 mg |
| *(96% av dagligt referensintag) | |
| Kylvara +4°c - +10°c | |
| Tips: Osthyvel i plast används med fördel, alternativt ostkniv eller osttråd. Hyvlas med runda, mjuka tag utifrån och in. Vi rekommenderar även att behålla plastförpackningen på och vika ner den alltefter som osten går åt. För bästa smak och upplevelse serveras osten rumstempererad. |
|