Hantverksmässigt tillverkad, len smak och tydlig gräddighet med behaglig sälta. Lagrad från 10 månader.
| Ingredienser: Pastöriserad svensk mjölk, syrningskultur, löpe, kalciumklorid, salt. Konserveringsmedel E251 och E202. |
|
| Näringsvärde per 100 g: | |
| Energivärde | 1700 kj/400 kcal |
| Fett | 34 g |
| Varav mättat fett | 22 g |
| Kolhydrat | 0 g |
| Varav sockerarter | 0 g |
| Protein | 24 g |
| Salt | 1,6 g |
| Kalcium* | 670 mg |
| *(84% av dagligt referensintag) | |
| Kylvara +4°c - +10°c | |
| Tips: Osthyvel i plast används med fördel, alternativt ostkniv eller osttråd. Hyvlas med runda, mjuka tag utifrån och in. Vi rekommenderar även att behålla plastförpackningen på och vika ner den alltefter som osten går åt. För bästa smak och upplevelse serveras osten rumstempererad. |
|