Ost till julbordet

Inget julbord är komplett utan en klassisk svensk ost. Vi har milda ostar, kraftfulla ostar, smakrika ostar, gräddiga, magra, och feta ostar. Alla tillverkas av 100 % svensk mjölk i vårt eget mejeri och lagras till sin rätta karaktär. Här kan du läsa om hela vårt julsortiment, förutom våra mest exklusiva specialostar, de finns bara i Ostbutiken i Ljung.

Julspecial 34 % är rödvaxad. För rätt karaktär lagras den i 11 månader och torkas för fastare konsistens. Med sin krämiga, nästan gräddiga och lena ton med både en syrlighet och sälta, är detta en ost som har en given plats på varje julbord.

Vår Julost har en fetthalt på 31 %, är rödvaxad och lagrad 15 månader. Detta gör den till en smakrik ost med en mycket utvecklad karaktär, tydliga syror och sälta. Är kanske detta din favorit bland julostarna?

För många är den klassiska gräddosten tydligt förknippad med jul. Av 100 % svensk grädde tillverkar vi vår 34-procentiga Julgrädd. Det här är en fyllig och mustig ost, lagrad i 8 månader.

Om du föredrar en mild och magrare julost rekommenderar vi vår Juloriginal. Med en fetthalt på endast 26 % men med mycket smak. Även denna julost är klassiskt rödvaxad. Lagrad i 6 månader.