Ostarna

Ost från Gäsene smakar mer och det märker du redan vid första tuggan. Den goda och gräddiga smak du känner kommer från svensk mjölk som vi producerar på våra egna gårdar i Ljung. För oss är det viktigt att mjölken behandlas som den råvara det är och därför ligger våra gårdar inom 25 minuter från mejeriet. 

Hushållsost 26%

En given ost på frukostbordet. Med en mild, en aning nötig karaktär och syrlighet är hushållsosten förvånansvärt smakrik. Tillsammans med en följsam gräddig smak, tydlig sälta och kort eftersmak är detta utan tvekan barnfamiljers stora favorit.

Port Salut 31%

En verklig klassiker, som lätt känns igen på dess berömda gulmogna färg. Med en mild och riktigt behaglig krämighet, karaktäristisk syrlighet och sälta bjuder Port Saluten på en frisk, nästan fruktig, eftersmak.

Hushållsost Lagrad 26%

Ost med en god personlighet i dess mjuka och gräddiga konsistens. Samtidigt har den en väl utvecklad arom och en behaglig eftersmak med antydan av nötter. En given ost på frukostbordet.

Gäsene Special 34%

En välutvecklad delikatessost gjord på svensk mjölk. Fyllig med en mustig smak och inslag av pepprig och nötig karaktär. Osten har en tydlig smörig syrlighet och sälta medan eftersmaken är lång och uttalad. Det är ingen slump att detta är finsmakarnas favorit från Gäsene Mejeri.

Bondmoran 31%

Det är mycket möjligt att detta är vår mest berömda ost. Mogen med tydliga syror och sälta som toppas av en rik krämig eftersmak. Ett måste på frukostbordet och en smakrik favorit med välutvecklad karaktär.

Minimunk 31%

Den här osten ska avnjutas precis som den är. Med en lagringstid på 22 månader är Gäsenes Minimunk 31% en fullt utvecklad delikatessost med kraftfull smak. Konsistensen är mjuk och har en angenäm strävhet, knastrighet och lång rik eftersmak. Helt enkelt en stor ost i litet format. Skär den gärna med kniv eller gröp ur den med en sked.

Hushållsost 17%

En mager familjefavorit på 17% och trots den låga fetthalten är vi riktigt stolta över resultatet; En mild ost med svag smörsmak och något nötig karaktär med en kort eftersmak av sälta.

Port Salut 17%

Trots vår magra Port Saluts låga fetthalten har vi lyckats göra osten både mild och krämig med en viss syrlighet och sälta bevarad där eftersmaken är både kort och uppskattad.

Gäsene Special 17%

Kanske vår häftigaste magra ost. Något pepprig med en nötig karaktär och lång tydlig eftersmak. Den här osten kan avnjutas även med gott samvete för den som bryr sig om sånt.

Bondmoran 10%

Vår magra variant av Gäsene Bondmora har en låg fetthalt och är långt ifrån vad en ost på 10 % brukar vara. Den har en underbar krämig konstisens, mycket smak som flörtar hejvilt med smaklökarna. Faktum är att den har samma lagringstid som originalet samtidigt som det är vår magraste ost.

Sommarspecial 34%

Sommarspecial är en av våra mest populära ostar under sommarsäsongen. Med sin krämiga, gräddiga och lena ton med både syrlighet och sälta passar den perfekt till en ljummen kväll. Med sin följsamma smak smälter den nästan i munnen.

Julspecial 34%

Torkad för fastare konsistens och lagrad i minst 11 månader för rätt karaktär. Med sin krämiga, nästan gräddiga och lena ton med både en syrlighet och sälta, är detta en ost som bör ha en given plats på julbordet. Där den med sin följsamma smak passar perfekt för en kall decemberkväll.

Julost 31%

Lagrad i minst 22 månader med fullt utvecklad karaktär. Självklar på julbordet. En fullt utvecklad delikatessost, med en kraftfull smak lagom till jul. Gäsene Julost med sina mjuka konsistens, har en angenäm strävhet och knastrighet, tillsammans med en lång och rik eftersmak. Skär den gärna med kniv eller gröp ur den med en sked.